OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Archív 2016/2017

Slávnostné ukončenie (PaedDr.M.Krigovská)
Na slávnostnom ukončení školského roka 2016/2017 boli ocenení najlepší žiaci v ročníkoch. Ceny dostali od pána Ľubomíra Černáka. Najlepší žiak školy je Adam Herda, ktorý získal Cenu starostu obce. Riaditeľka školy PaedDr. Mariana Krigovská mu odovzdala pochvalu riaditeľky školy s cenou a poďakovala sa za úspešnú reprezentáciu školy vo vedomostných súťažiach. Rodičia prispeli deťom sladkosťou.  Prajem všetkým príjemné prázdniny a oddych venovaný k načerpaniu nových síl. Do školy žiaci nastúpia v pondelok 4. septembra 2017. Fotografie si môžete pozrieť TU
 

 

Cena starostu (Mgr.J.Zvolenský)

Aj tento školský rok súťažili všetci žiaci našej školy o Cenu starostu obce Skýcov. Do hodnotenia sa započítaval priemer známok, dochádzka, krúžky, aktivita na podujatiach školy a úspešnosť vo vedomostných, športových a umeleckých súťažiach. Hodnotenie sa realizovali 4x ročne a po celkovom sčítaní všetkých bodov sa celkovým víťazom stal žiak 9. ročíka Adam Herda. Výsledkovú tabuľku najlepších desiatich žiakov si možete pozrieť TU.

Dopravné ihrisko (Mgr. E.Škodová)

Dňa 28.6.2017 žiaci prvého stupňa  navštívili dopravné ihrisko v Zlatých Moravciach. Organizácia bola rozdelená na dve časti. V prvej si deti teoreticky zopakovali ako sa majú správať na chodníku, po ktorej strane majú chodiť chodci a cyklisti. Zopakovali si aj dopravné značky. Nasledovala praktická časť, ktorá bola pre žiakov zaujímavejšia. V ich rukách ožili bicykle a kolobežky. Po náročnom dopoludní  sa celkom tešili domov. Na budúci rok si to chcú určite zopakovať.

ČI - ČIN v Zlatých Moravciach (Mgr.M.Minárová)

Deti z dramatického krúžku zažili 27.6. novú a musím podotknúť, že skvelú skúsenosť. Zahrali si totiž predstavenie ČIN - ČIN v MSKŠ v Zlatých Moravciach. Prišlo si ich pozrieť cca 180 detí zo základných a materských škôl. Výkon, aký naše deti podali, bol priam neskutočný. Pár pikošiek: pred vystúpením naši žiaci ležali na javisku a pozerali popod oponu koľko je v hľadisku divákov, pred predstavením sa dokonca modlili, bolo aj hromadné objatie, Francke spadla metla priamo na hlavu, Čimov a Činkin otec sa skoro pozabíjali pri obrane svojich ratolestí, cigánka sa naučila čarovné slovíčko za požičanie okuliar: ,,ABRAKADABRA", Čimo okúzlil svojimi trenkami...a po predstavení zožali obrovský potlesk. A to, že boli skvelí potvrdzuje aj pozvanie od vedenia MSKŠ, aby sme nacvičili nové predstavenie, s ktorým nás v ZM uvítajú opäť. Som na tieto deti skromne hrdá :-) Fotografie si môžete pozrieť TU

Veľké poďakovanie (Mgr.M.Minárová)

O to, aby sa deti a vnúčatá v škole cítili príjemnejšie sa zaslúžili aj títo páni: Ján Pauček(starý otec) a Štefan Biloš(otec), ktorí obetovali celé dopoludnie a v stredu 28.6. prišli žiakom VI. ročníka prebrúsiť a opraviť lavice, aby si ich deti: Paťo Pauček a Miško Kutlák mohli natrieť k budúcemu školskému roku 2017/2018. CHLAPCI, srdečná VĎAKA za ochotu a pomoc! Fotografie si môžete pozrieť TU

Bábkové divadlo (Mgr.E.Škodová)

20.6.2017 k nám zavítalo Bábkové divadlo Lienka s bábkovým predstavením pre menšie deti ( ročníky 1. až 4. ZŠ a MŠ ). Zahrali nám rozprávku Kocúr v čižmách. Príbeh sa odohrával pred peknými kulisami a rozprávka bola plná piesní. Všetko zvládali dvaja bábkoherci. Deti sledovali so zatajeným dychom a na záver sa tešili zo šťastného konca.Fotografie si môžete pozrieť TU

Človeče, nehnevaj sa !   (Mgr.Jozef Benč)

Dňa 28. júna 2017 sa uskutočnil v našej škole ďalší ročník zábavnej a obľúbenej spoločenskej hry „Človeče, nehnevaj sa.“  O obľúbenosti súťaže svedčí aj vysoká účasť našich žiakov. Všetci bojovali statočne o prvenstvo. Žiaľ, ako to už býva, nemôže vyhrať každý, ale aj tak patrí zúčastneným bojovníkom pochvala za čestné a takmer vyrovnané zápolenie.  Tí, ktorí nevyhrali nech sa „nehnevajú“, lebo strávili príjemné dopoludnie so svojimi kamarátmi.Víťazom blahoželáme a ďakujeme všetkým za účasť.

Tu je tabuľka víťazov:

1. miesto: Gabriel Strapko, Simona Solčianska

2. miesto: Michal Kutlák, Henrich Ostatný

3. miesto: Patrícia Zbonková, Thomas Mihalík

4. miesto: David Jurík, Lujza Mihalíková

Fotografie si môžete pozrieť TU

Chata Koborno (Mgr. Jozef Benč, Mgr. Vladimír Ondrejka )

Žiaci 7. a 8. ročníka sa minulý týždeň rozhodli  „chatovať“ v prostredí hostianskej prírody. Vybrali si chatu Koborno.  Ako sa tam mali si môžete pozrieť vo foto prílohe TU.

Čin - Čin (Mgr. M. Minárová)

Fraška na pôvodné dielo od Ľ. Podjavorinskej Čin-čin, ktorú ste si mohli prísť vychutnať spolu s nami 11.6.2017 niesla v sebe aj posolstvo skutočných hodnôt v živote človeka. Srdečne ĎAKUJEM všetkým, ktorí prišli deti zo ZŠ podporiť a myslím, že si každý jeden z divákov odniesol domov so sebou krásny a usmievavý kultúrny zážitok, čo bolo cítiť aj z perfektnej atmosféry, ktorá bola doprevádzaná smiechom a potleskom. Táto hra bola dôkazom toho, že na Skýcove máme nielen vedomostne, ale aj zručne talentované deti a že  ich tu je dosť! Celé predstavenie si môžete pozrieť TU

ADAM HERDA- Olympiáda mladých vedcov (RNDr.G.Deáková)

Adam Herda, žiak 9. triedy ZŠ Skýcov, bol prihlásený do medzinárodnej súťaže Olympiáda mladých vedcovNa základe výborných výsledkov v krajskom kole chemickej olympiády bol automaticky pozvaný na 3-dňové sústredenie do Bratislavy. Olympiáda mladých vedcov je medzinárodná súťaž, kde žiaci musia preukázať vedomosti z troch oblastí- fyziky, chémie a biológie. Nezáleží na tom, či študujú na základnej alebo strednej škole. Odmenou uje možnosť reprezentovať SR v medzinárodnom kole.  Na prvom 3-dňovom sústredení v Bratislave sa zúčastnilo 18 najlepších žiakov zo Slovenska. Adam bol jediný zástupca z Nitrianskeho kraja.  Po absolvovaní praktických cvičení, robili žiaci testy zo všetkých troch predmetov. Adam skončil na krásnom 6. mieste. Vybrali 9 najlepších žiakov, ktorí sa zúčastnia druhého sústredenia v septembri.  Po skončení vyberú 6 žiakov- mladých vedcov , ktorí budú reprezentovať SR v medzinárodnom kole olympiády v Holandsku. Adam je veľmi šikovný a zodpovedný, tak veríme, že sa dostane do finále. ADAM, dosiahol si krásny úspech, aký sa ešte v našej škole nikomu nepodarilo dosiahnuť. Ďakujeme za doterajšiu reprezentáciu a prajeme ti veľa úspechov.

 

Deň matiek (PaedDr. Mariana Krigovská ,riaditeľka školy)

Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám, starým mamám, krstným mamám ...  Je to príležitosť, poďakovať im za ich lásku a starostlivosť. Tento rok sme si Deň matiek pripomenuli v nedeľu, 14. mája. Na tento sviatok si deti z materskej školy a žiaci základnej školy pripravili krátky kultúry program, ktorý je k nahliadnutiu Fotografie TU a Videozostrih TU.

Geografická súťaž (Mgr.J.Zvolenský)

V piatok 5.mája sme so žiakmi 2.stupňa ukončili školskú geografickú súťaž. Počas desiatich dní mohli žiaci cez školskú webstránku  testovať svoje vedomosti a rýchlosť z učiva geografie. Pre najlepších sme pripravili pekné knižné ceny . Verím, že v testovaní budú pokračovať a sami (s mojou pomocou) aj nové testy vytvárať. Testy budeme pravidelne pridávať na školskú stránku a záujemcovia si ich môžu vyskúšať na tomto LINKu.

Adam zavŕšil úspešné ťaženie (RNDr.G.Deáková)

Dňa 27.4.2017 sa Adam Herda zúčastnil krajského kola chemickej olympiády v Nitre. Spolu súťažilo  35 najlepších  žiakov celého kraja. Adam sa svedomite pripravil, obsadil krásne 5. miesto a stal sa úspešným riešiteľom. Blahoželáme k úspechu a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

Cena starostu obce (Mgr.J.Zvolenský)

Po trištvrteročnej klasifikačnej porade si môžete pozrieť priebežné výsledky v súťaži o najlepšieho žiaka školy v Cene starostu obce pre školský rok 2016/2017. Na uvedenom linku je poradie dvadsiatich najlepších žiakov po 3. štvrťroku školského roku. Všetkým držíme palce a nech vyhrá ten najlepší :) Tu je tabuľka 

Projekt EduLab (Mgr.E.Škodová)

13.4.2017 sme sa zapojili do projektu Malá finančná akadémia s Kozmixom (projekt Edulab). Zapojili sa žiaci 3. a 4. ročníka. Išlo o stavbu vlastného mesta. Žiaci sa rozdelili na štyri skupiny a každá stavala vlastnú štvrť. Na vybudovaní centra sa dohodli spoločne ako trieda. Deti projekt bavil. Najviac ich tešilo kupovanie domčekov za peniaze, ktoré si sami zaslúžili svojou aktivitou na vyučovaní. Pri stavbe mesta boli veľmi kreatívni a dokázali pracovať ako jeden tím. Žiaci si uvedomili, že keď niečo chcú, musia si to zaslúžiť. Fotografie si môžete pozrieť TU

IQ Olympiáda 2017 (Mgr.J.Zvolenský)

V týždni od 3. apríla do 7. apríla 2017 sa vybraní žiaci z 2. stupňa zapojili do celoslovenskej súťaže organizovanej spoločnosťou Mensa pre mimoriadne inteligentné deti. Žiaci dostali 25 príkladov a čas 30 minút. Najlepšie sa z našej školy umiestnili I. Dávidová (8.roč.) A.Herda  (9.roč.) a L.Fajna (9.roč.). Niektoré z príkladov si môžete vyskúšať na tomto LINKu.

Matematická olympiáda (Mgr. Jozef Benč)

V utorok 4. apríla 2017 sa v ZŠ Pribinova v Zlatých Moravciach uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády 6. až 8. ročníka. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci: Barbora Motošická -  6. ročník a Michal Kutlák -  6. ročník. Napriek usilovnej a zodpovednej práci sa naši žiaci medzi najlepšími neumiestnili. Obom ďakujem za vzornú reprezentáciu školy.

Matematický klokan   (Mgr. Jozef Benč)

Dňa 20. marca 2017 sa aj na našej škole uskutočnila najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete – Matematický klokan. Tohtoročné úlohy riešilo spolu s nami takmer 64 000 súťažiacich na 1410 školách na Slovensku. Všetci súťažiaci postupujú do žrebovania o sedem tabletov.

Pravidlá súťaže:

10 našich žiakov súťažilo v týchto kategóriách:

Školák 6 – žiaci 6. ročníka ZŠ (E. Bilošová, M. Kutlák, B. Motošická, D.S. Pauček)

Benjamín 7 – žiaci 7. ročníka ZŠ (D. Jurík, R. Zbonka)

Benjamín 8 – žiaci 8. ročníka ZŠ (I. Dávidová, A. Fajna)

Kadet 9 – žiaci 9. ročníka ZŠ (L. Fajna, A. Herda)

Žiak dostal test, v ktorom bolo 24 úloh. Mali nato 60 minút. Pri každej úlohe bolo päť odpovedí, pričom štyri z nich neboli nesprávne. Stačilo nájsť tú správnu a úspech bol zaručený :-)! Ak sa to podarilo, žiak získal za úlohu 3, 4 alebo 5 bodov. Ak vyznačil nesprávnu odpoveď, 1 bod stratil. Ak nevyznačil žiadnu odpoveď, body nezískal, ale ani nestratil. Čo je teda najvýhodnejšie? Oplatí sa riskovať a hádať? To už bola vec stratégie žiakov …

Najlepšie výsledky za školu v rámci Slovenska dosiahli:

Adam Fajna – 8. ročník, Ivana Dávidová – 8. ročník, Barbora Motošická – 6. ročník.

Samozrejme všetci zúčastnení žiaci bojovali statočne a  zaslúžia si pochvalu za vzornú reprezentáciu školy. 

Chemická show (RNDr.G.Deáková)

Dňa 6.4.2017 si pripravili  chemici z projektu „Škola hrou“ pre našu školu chemickú show . Predviedli rôzne chemické reakcie sprevádzané úžasnými vizuálnymi efektami. Napr. výroba slonej pasty, horiace ruky,  roztok chameleón , ktorý menil farbu, pokusy so škrobom, sopka, horenie a výbuch vodíka. Niektorých pokusov sa mohli zúčastniť aj žiaci . Chémia sa pre nich  teraz stane ešte obľúbenejším predmetom.Fotografie si môžete pozrieť TU

Krajské kolo dejepisnej olympiády (RNDr.G. Deáková)

Adam Herda vyhral okresné kolo dejepisnej olympiády a preto  sa  27.3. 2017 zúčastnil  krajského kola v Leviciach. Aj napriek veľmi náročným úlohám sa stal úspešným riešiteľom. Je to pekný úspech. Urobil nám veľkú radosť. Blahoželáme.

 

Okresné kolo CHO (RNDr.G. Deáková)

Dňa 23.3.2017 sa konalo v Zlatých Moravciach okresné kolo chemickej olympiády. Súťaž začala v októbri domácou prípravou. Ukončením prípravy bol test školského kola.  Zúčastnili sa ho 2 žiaci 9. ročníka : Lukáš Fajna a Adam Herda  .Obidvaja boli úspešní a začali intenzívnu prípravu na OK. Stali sa úspešnými riešiteľmi  a Adam Herda skončil na peknom 3. mieste. Ďakujeme  za vzornú reprezentáciu školy. Pár fotografií našich slávnych chemikov si môžete pozrieť TU

Beseda o hrôzach vojny (Mgr. V. Ondrejka)

16.marca 2017 sme zorganizovali pre žiakov našej školy besedu o smutných udalostiach,ktoré  sa odohrali v  Skýcove počas druhej svetovej vojny.Porozprávať o udalostiach z 15.a 16.marca v roku 1945 nám prišli p.Paulovičová,p.Krigovská a p.Černák.Ich pútavé rozprávanie žiakov zaujalo. Vedomosti,ktoré žiaci o 2.svetovej vojne mali si obohatili o osobné skúsenosti a postoje našich spoluobčanov,ktorí  tieto udalosti prežili.Ďakujeme Vám tety a ujo. TU.

Vesmír očami detí (Mgr. J. Pluta)

Vesmír očami detí je vesmír o priateľstve, hre a zábave. Gabriel Strapko z 5. triedy sa zahľadel na nočnú oblohu a kdesi vo hviezdach svojim srdcom vidí radosť a priateľstvo. Priateľstvo sa stalo pozemské, mimozemské a nadpozemské. Gabriel v III. kategórii súťaže svojou prácou „Priateľ“ postúpil do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční v Slovenskej ústrednej hvezdárni 5. 4. 2017.

Brigáda záhradkárov v areáli školy (Paeddr. M. Krigovská)

Ďakujeme členom základnej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov za úpravu orgovánového živého plotu vedľa chodníka do školy. V sobotu 4. marca 2017 sa brigády zúčastnili Ing. Rudolf Dávid, Ing. Milan Krigovský, Rudolf Fáber, Štefan Kováč, Milan Matejov, Terézia Dávidová a Božena Kusá. Poďakovanie patrí aj Obecnému úradu Skýcov, ktorý zabezpečí odvoz odpadového materiálu. Podľa rady záhradkárov (odborníkov) by sme mali uvidieť živý plot omnoho krajší budúci rok. Fotografie si môžete pozrieť TU

Dejepisná olympiáda (RNDr.G. Deáková)

Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do dejepisnej olympiády . Po napísaní testu školského kola, do okresného kola postúpili : E. Bilošová, B.Motošická- 6. ročník, I.Dávidová – 8. ročník , L.Fajna a  A. Herda - 9. ročník. Okresné kolo sa konalo 14.2. 2017 v Zlatých Moravciach. Testy boli veľmi náročné. Aj napriek tomu sme dosiahli krásny úspech. Adam Herda zvíťazil vo svojej kategórii a postupuje do krajského kola. Všetkým ďakujeme za účasť a Adamovi gratulujeme a držíme mu aj naďalej palce.

Lyžiarsky výcvik ukončený (Mgr.V.Ondrejka)

Dnes 17.2.2017 sme úspešne ukončili lyžiarsky výcvik žiakov 2.stupňa našej základnej školy.Lyžiarsky výcvik sme mohli zrealizovať aj vďaka štátnej dotácii 150 eur na každého účastníka kurzu.Na kurz sa prihlásilo 25 žiakov.Boli rozdelení do dvoch skupín.Prvú skupinu lyžiarov - začiatočníkov učil lyžovať lyžiarsky inštruktor Michal.Druhá skupina žiakov si svoje lyžiarske umenie zlepšovala pod dozorom inštruktorky Veroniky.Počas kurzu mali žiaci vynikajúce podmienky na lyžovanie.Počasie bolo ukážkové,zjazdovky tiež.Medzi žiakmi panovala výborná nálada,ktorá im vydržala až do konca kurzu.Záverečným pretekom žiaci ukázali ,čo všetko sa na lyžiach naučili.Súťažili ako Zuzulová či Žampa na svetovom pohári.Na vyhodnotení kurzu sme žiakom odovzdali účastnícke diplomy a medaily.Podstatnejšie však je,že sme nemali žiadny úraz a žiaci ukázali veľkú chuť lyžovať.Na záver prajeme všetkým žiakom príjemné prázdniny,možno aj na lyžiach . Fotografie zo začiatku kurzu si môžete pozrieť TU a záver a vyhodnotenie celého kurzu TU

Krátky videozostrih z utorka 

 

Cena starostu obce (Mgr.J.Zvolenský)

Na nasledujúcom linku si môžete pozrieť oficiálne výsledky v celoročnej súťaži o Cenu starostu obce 2016/2017. V tabuľkej je 10 najlepších žiakov za I. polrok šk. roku. Tu je priamy LINK

Výchovný koncert (PaedDr. M. Krigovská)

8. februára 2017 sme pre žiakov základnej školy a deti materskej školy uskutočnili hudobno-zábavný program pána Antona Budinského. Deti zažili originálne ukážky hry na archaické hudobné nástroje: fujara, píšťala, handrárska píšťalka, gajdy, drumbľa, okarina, Panova flauta, citara, heligónka – harmonika, pastiersky bič, krumhorna, cimbal a iné. Fotografie si môžete pozrieť TU

Maškarný ples (PaedDr. M. Krigovská)

Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde, kto nemá kožúška, zima mu bude ... Fašiangy sú časom radosti, veselosti. Aj my sme sa zabávali na maškarnom plese 2. februára 2017. Mnohí žiaci prišli v krásnych maskách, ktoré si vyrobili spolu s rodičmi. Ani by sme ich nespoznali, takí boli maskovaní. Všetci si užívali čas zábavy. Vďaka patrí rodičom, ktorí odmenili deti sladkosťou. Všetky deti v maskách dostali cenu (vďaka Rodičovskej rade). Poďakovanie patrí aj rodičom a starým rodičom, ktorí napiekli. Veľká vďaka patrí DJ Majka, bolo to super. Fotografie si môžete pozrieť TU

Vystúpenie artistickej skupiny (PaedDr.M.Krigovská)

Vo štvrtok 26. januára do našej školy po roku prišli artisti pod vedením p. Jacka. Je to súbor zložený z artistov troch štátov. Ich vystúpenie bolo pre žiakov aj deti z materskej školy zážitkom, obdivovali šikovnosť a zručnosť artistov. Fotografie si môžete pozrieť TU

OK Matematickej olympiády (Mgr.J.Zvolenský)

V utorok 24. januára 2017 sa v Zlatých Moravciach uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády 5. a 9: ročníka. Našu školu reprezentovali Tomáš Jurík 5. ročník a Lukáš Fajna 9. ročník. Napriek usilovnej a zodpovednej práci sa naši žiaci medzi najlepšími neumiestnili. Obom ďakujem za vzornú reprezentáciu školy.

Olympiáda z anglického jazyka (PaedDr.M. Krigovská )

V utorok 17. 01. 2017 sa žiačka 9. ročníka Laura Mihalíková zúčastnila okresného kola olympiády z anglického jazyka. Laura bola výborná v časti rozprávanie – dialóg, opis obrázku, čo ocenila aj porota. Úspešne zvládla aj písomný test. V celkovom poradí skončila na krásnom 4. mieste. Nemáme diplom, ale je to pre nás úspech, lebo sa ukázalo, že máme talentovaných žiakov aj v anglickom jazyku, ktorí sa svojou snahou a učením dokážu presadiť aj v silnej konkurencii. 

Okresné kolo  recitačnej súťaže (Mgr.M. Minárová)

V piatok 13. januára 2017 sa konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu , tak ako po minulé roky, veľmi úspešne reprezentovala žiačka 6. ročníka Aneta Herdová, ktorá obsadila výborné  3. miesto. Anetke blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

Vianočná burza (PaedDr.Mariana Krigovská)

V sobotu 17. decembra sa uskutočnila v kultúrnom dome vianočná burza. Ďakujeme všetkým, ktorí podporili našich žiakov svojou účasťou, výrobkami a financiami. Vyzbieralo sa 545 €, ktoré použijeme pre aktivity našich žiakov. Množstvo fotografií si môžete pozrieť TU

 

 

Prišiel Mikuláš ! (Mgr.J.Zvolenský)

V našej škole bolo 6. decembra poriadne veselo. Aj tento rok prišiel  Mikuláš ! Žiaci 9. ročníka  prestrojení za Mikuláša, anjela a čertov vošli do každej triedy a nakoniec aj do materskej škôlky. Všetky deti dostali krásne balíčky plné sladkostí. Za balíčky ďakujeme  p. Vierke Matejovej,rodičovskému združeniu, predsedníčke rodičovskej rady p. A. Žigovej  a taktiež p. Imrichovi Bujnovi, ktorý deťom daroval nanuky (keď už nie je ten sneh, aspoň nech je nanuk smiley) Fotografie si môžete pozrieť TU

V siedmom nebi (PaedDr.M.Krigovská)

Ako isto viete, rodina Ostatných sa na okamih dostala do neba. A to nie do hocijakého, ale rovno do siedmeho neba. Celé toto nádherné dobrodružstvo začalo krásnou ideou detí ZŠ, ktoré mali v srdci túžbu pomôcť. O to úžasnejšie bolo zistenie, že táto ich túžba sa stane realitou. Všetko sa začalo napĺňať 3.11., kedy ZŠ navštívil pán podpredseda vlády SR Ing. Peter Pellegrini, ktorý si svojím správaním ihneď získal všetky deti. Nielenže im pomohol splniť sen o krajšom bývaní pre Ostatných, ale neváhal aj pridať ruku k dielu a ,,lopatoval“, čo mu sily stačili. Do dokonale zorganizovanej akcie sa zapojili nielen žiaci, zamestnanci školy, ale aj pán Pellegrini, starosta obce a susedia Ostatných. A ako isto viete, práca ide ,,od ruky“, keď je dobrá nálada, tak o tú sa postaral spevácky súbor Vápenkár, ktorý spevmi, humorom a dobrým slovom dodal tomuto dňu jedinečnosť. Keďže bolo potrebné prerobiť značnú časť domu, rodinu Ostatných poslali na pár dní na zaslúženú dovolenku, zatiaľ, čo sa u nich makalo. A keďže láska a radosť sa znásobujú rozdávaním, TV JOJ sa s nami podelila o zážitky z nakrúcania daného sna, a preto sme sa 29. 11. zúčastnili nakrúcania relácie V siedmom nebi v Bratislave, kde malo prísť aj k odhaleniu darcov. Natáčanie sa nezaobišlo bez silných pocitov súdržnosti, lásky, pochopenia, pretože utrpenia, choroby, alebo akékoľvek iné nešťastia predsa nemôžu nikoho nechať chladného. Počas relácie sme sa dozvedeli ďalšiu úžasnú vec, ktorá sa týka ZŠ Skýcov. O čo išlo sa môžete dozvedieť 11. 12. o 20:35 hod., kedy bude TV JOJ vysielať túto časť. Po nakrúcaní, ktorého sa zúčastnili žiaci, učitelia, Vápenkár a pán starosta sa nám potvrdilo, čo sme už dávno tušili, že Vilo Rozboril je skutočne ,,človek“ s veľkým srdcom. A nezabudnuteľná pre nás zostane aj cesta z BA autobusom, kde sme si od radosti zaspievali, čo nám srdce ráčilo.

ĎAKUJEME TV JOJ, p. Pellegrinimu, a všetkým ľuďom, ktorí akoukoľvek formou prispeli k realizácii sna. Rodine Ostatných prajeme krásne a požehnané vianočné sviatky vo svojom novom domove.

Fotografie si môžete pozrieť TU 

Ibobor 2016 (Mgr.J.Zvolenský)

Naša škola sa ako po minulé roky zapojila do celoeurópskej súťaže IBobor. Do riešenia úloh sa zapojila väčšina žiakov našej školy (ročníky 3. až 9.). Každý súťažiaci mal jedinečný prístupový kód a 12 úloh (pre žiakov 3. a 4.ročníka) alebo 15 úloh (pre žiakov 5.- 9.ročníka). Za správne odpovede boli plusové body a za nesprávne mínusové. Ak žiak neodpovedal, mal za úlohu 0 bodov. Záležalo teda aj na dobre zvolenej taktike. Najlepšie výsledky na našej škole dosiahli Maroš Motošický v kategórii Bobrík (žiaci 3. a 4.ročníka), Barbora Motošická v kategórii Benjamín (žiaci 5. až 7.ročníka) a Laura Mihalíková v kategórii Kadet (žiaci 8. a 9. ročníka).

Blahoželáme ! (Mgr.Mária Minárová)

Dnes sa naša Iva Dávidová (VIII.ročník) zúčastnila v Topoľčiankach okresného kola Olympiády zo SJL. Súťažila v kategórii C, teda VIII. a IX. ročník a z 10 súťažiacich sa umiestnila s ,,obšuchom“ 2 bodov na krásnom 4. mieste, za čo jej patrí veľká GRATULÁCIA, ale aj výzva k budúcemu šk. roku, kde , ako pevne verím, v pozícii deviatačky dosiahne podobný, ak nie lepší výsledok.

Majstrovstvá okresu vo florbale (Mgr.J.Zvolenský)

V stredu 9. novembra 2016 sa v ZŠ Červený Hrádok uskutočnilo postupové kolo okresu ZM vo florbale chlapcov. Našimi súpermi boli ZŠ Červený Hrádok, ZŠ Žitavany a ZŠ Pribinova Zlaté Moravce. Pre našich chlapcov to bol doslova krst ohňom. Prvý zápas sme nastúpili proti minuloročnným finalistom majstrovstiev Slovenska - Červenému Hrádku. Prvý polčas sme s nimi ešte držali krok, ale potom sa prejavili herná skúsenosť, fyzická vyspelosť a zápas sme jasne prehrali. ´Dalšie dva zápasy boli viac vyrovnané. Výborný výkon podali obaja brati Fajnovci. Adam skvelo chytal a zabránil množstvu gólov. Lukáš hral v podstate celý čas počas všetkých troch zápasov a dal aj tri góly. Všetci chalani, ktorí nastúpili bojovali zo všetkých síl. Súperi však boli fyzicky vyspelejší a silnejší. Pre chlapcov to bola  skvelá skúsenosť. Ďakujem im za vzornú reprezentáciu školy. 

 

 

Geocaching 2016 (Mgr.J.Zvolenský)

Veľa ľudí mi kladie otázku , či funguje stále Geocaching na Skýcove. Odpoveď je jednoduchá - funguje. Naše kešky  žijú  svojim životom a propagujú obec , jej krásy a históriu.  My pravidelne kontrolujeme a dopĺňame obsahy skrytých krabičiek, vkladáme nové log-booky (pre veľa návštev sú mnohé už vypísané) a samozrejme pripravujeme s deťmi novú nočnú kešku. Pre lepšiu orientáciu si môžete prečítať pár logov (prihlásení) kešerov z celého slovenska, ktorí na naše kešky napísali svoje postrehy. Tu je priamy link.

Knižná šifra 2016 (Mgr.J.Zvolenský)

Knižná šifra je autorský projekt našej školy k Medzinárodnému dňu školských knižníc 2016. Vytvorila ho partia knižných nadšencov a učiteľov, ktorí majú radi deti a knihy. Spolupodieľali sa ňom : Mgr. Mária Minárová, Mgr.Zuzana Rajtarová a Mgr.Jozef Zvolenský zo ZŠ Skýcov, Mgr. Eva Otrubová zo ZŠ Jakubov, Mgr. Dana Ceperková zo ZŠ a MŠ Brezovica, Mgr.Petra Ovečková zo ZŠ Holíč, Mgr. Monika Petríková zo ZŠ Malčice a Mgr. Martina Saxunová zo ZŠ a MŠ Dobrá Voda. Hru sme spolu pripravovali viac ako dva týždne a úspešne zrealizovali 24. októbra 2016 popoludní v obecnej knižnici. Našu školu reprezentovali dve družstvá žiakov 2. stupňa, ktorí súťažili proti žiakom z 5 základných škôl z rôznych kútov Slovenska. Úlohou žiakov bolo pomocou indícií a hádaniek rozlúštiť knižné šifry a správne odpovede zaslať na vyluštené emailové adresy. Cieľom hry nebolo byť prvý, ale dobre sa zabaviť s deťmi z iných škôl, pracovať s knihou a internetom a overiť si svoje vedomosti a dôvtip. Náša Knižná šifra mala veľký uspech medzi učiteľskou "knižničnou" verejnosťou a mnohé školy prejavili záujem využiť naše hru a skúsenosti s ňou na svojich školách.Tu sú fotografie našich žiakov počas knižnej šifryAk si chcete svoj dôvtip a znalosti vyskúšať , viac informácií nájdete na tomto LINKu.

Hovorme o jedle (Mgr. E. Škodová)

V týždni od 10. 10. 2016 do 14. 10. 2016 sme sa zúčastnili súťažno-vzdelávacej aktivity "Hovorme o jedle". Na každý pracovný deň v týždni boli vyhlásené dve denné témy súťaže. Celkovo bolo v rámci súťaže Hovorme o jedle vyhlásených 10 denných tém. Naša škola sa zapojila do aktivít k téme vyhlásenej v utorok: Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov. Zapojili sme sa do súťaže  tým, že k vyhlásenej dennej téme sme vymysleli a zrealizovali rôzne aktivity v rámci triedy/školy. Zo všetkých zrealizovaných aktivít k vyhlásenej dennej téme sme vypracovali  súťažný príspevok, ktorý bol zložený z prezentácie školy o všetkých  aktivitách a metodického materiálu k vybranej zrealizovanej aktivite, v predpísanom formáte. Učitelia vymýšľali rôzne kreatívne a inovatívne nápady na vzdelávanie v oblasti potravín a výživy. Tento vzdelávací projekt bol založený na myšlienke, že jedlo znamená radosť a pôžitok, zdravie a prevenciu, kultúru a súdržnosť. Deti si tento deň užili, pretože sa dozvedeli kopu zaujímavostí, prežili kopec zábavy, ovocie a zeleninu mohli jesť aj na hodine. Ďakujeme.Tu je niekoľko fotografií 

Posedenie so starými rodičmi (Mgr.E.Škodová)

Jeseň je naozaj krásna. A  jeden  jej mesiac je venovaný starým rodičom. Vo štvrtok 13.10. 2016  sa v našej škole uskutočnilo Posedenie so starými rodičmi. Túto akciu sme spojili s projektom Hovorme o jedle. Na začiatku vnúčatá predviedli starým rodičom krátky program, Potom súťažili v ochutnávaní ovocia a zeleniny. Na záver každá rodina pripravila ovocný šalát, ktorý potom s chuťou zjedli. Všetci sa výborne bavili. Fotky si môžete pozrieť tu.

Cezpoľný beh (Mgr. V. Ondrejka)

27. septembra 2016, t. j. v utorok, sa na mestskom štadióne v Zlatých Moravciach uskutočnili MO v cezpoľnom behu. Našu školu reprezentovali: Barbora Motošická – 6. ročník, Adela Zbonková – 8. ročník a Lukáš Fajna – 9. ročník. V konkurencií 34 pretekárov sa Barborka umiestnila na 20. mieste a Lukáš na 21. mieste. Veľmi dobre si počínala Adelka, ktorá sa dostala do prvej desiatky. Skončila na 9. mieste. Za príkladnú húževnatosť a vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme. Fotografie si môžete pozrieť TU

Projekt Komunikácia 2016 (Mgr.J.Zvolenský)

Vďaka inicatíve a ochote mojej dobrej priateľky učiteľky matematiky  Ing.Katarína Hlavničková  z Kanady z mesta Brampton ( tu je priamy link na školu dostali naši žiaci možnosť zlepšiť svoje komunikačné schopnosti v angličtine originálnym spôsobom. Pomocou webovej aplikácie Skype budú naši žiaci komunikovať s deťmi z Kanady v angličtine. Vytvoria sa dvojice Slovák (Slovenka)  - Kanaďan (Kanaďanka). Deti sa budú navzájom rozprávať o svojej škole, rodine, záujmoch, obľúbených knihách a filmoch. Originalita tohto projektu spočíva v tom, že sa bude realizovať bez priameho zásahu učiteľa . Vďaka časovému posunu cca 7 hodín to bude možné len cez víkendy.  Úlohou našich detí bude dobre sa pripraviť a úlohou detí v Kanade bude počas vzájomnej konverzácie opraviť gramatiku a výslovnosť našich žiakov. Deti sa môžu len "rozprávať". Písanie je zakázané devil Z našej školy o tento projekt prejavilo záujem 6 žiakov. Lujza Mihalíková, Aneta Herdová a Ema Bilošová zo 6. ročníka, Adam Herda, Lukáš Fajna a Laura Mihalíková z 9. ročníka. O ich zážitokoch Vás budeme priebežne informovať. Všetkým deťom držíme palce a veríme, že si nájdu v Kanade priateľov na celý život.Good luck !

Brána jazykov otvorená  (Mgr. Jozef Benč)

26. septembra 2016 sa už po tretíkrát zúčastnili žiaci našej školy v Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach jazykovej súťaže „Brána jazykov otvorená“. Našu školu tento rok reprezentovali traja žiaci deviateho ročníka – Laura Mihalíková, Lukáš Fajna a Adam Herda. Súťažilo sa v štyroch jazykoch: anglickom, nemeckom, ruskom a francúzskom. Nebolo to teda vôbec ľahké, ale našim súťažiacim sa darilo a vybojovali si krásne 7. miesto z 26 zúčastnených družstiev okresu Zlaté Moravce.  Srdečne im blahoželáme! Fotografie si môžete pozrieť TU

Deň radosti (Mgr. M.Minárová)

V piatok 23.9. celá naša škola prijala ponuku z KOS v Nitre a zúčastnili sme sa akcie s názvom Deň radosti. O čo išlo? Začali sme divadelným predstavením ,,Už som ti to hovorila“, ktoré perfektne odzrkadľovalo súčasnú situáciu mladých – závislosť na PC alebo MT (pre mňa nezabudnuteľná veta: ,,Ako sa máš?“ ,,Čo nevieš, však som to zavesila na FB!?“). Po predstavení sme sa rozdelili do skupín podľa tried a mohli sme sa zúčastniť mnohých stanovíšť: vystúpenie detského súboru Borinka, návšteva hvezdárne, výroba šperkov, maľba obrazov, origami, výroba z pedigu a pozretie si víťazných filmov a dokumentov zo Cineami 2016. Pikošky: niektorí sa odfotili s bývalým ministrom životného prostredia s L. Miklósom, jeden nemenovaný deviatak (že Adam?) sa zapojil do tanca s folklórnym súborom, kde mu tanečníci siahali asi tak po kolená a nezabudnuteľné sú aj výtvarné kreácie niektorých žiakov – ani som netušila, že u nás máme toľko Rembrandtov, či Picassov :-) Fotografie si môžete pozrieť TU

BeActive School Day (Mgr.J.Zvolenský)

V rámci Európskeho týždňa športu vyhlásilo mesto Košice  BeActive School Day. Do projektu sa mohli zapojiť všetky školy na Slovensku a my sme túto možnosť tiež využili. V piatok sme zrealizovali štafetový beh pre žiakov II. stupňa . Súťažili proti sebe dievčatá a chlapci a bol to ozaj napínavý pretek. S výsledným časom 12:30 min. zvíťazili jasne dievčatá, ktoré porazili chlapcov približne  o 18 sekúnd. Deti spolu zabehli viac ako  10 kilometrov a preteky si ozaj užili. Pre žiakov I. stupňa pani učiteľky pripravili pohybové súťaže a aktivity. 

 

Bavme sa športom (Mgr.E.Škodová)

Dňa 8.septembra  sa žiaci našej školy, Melinda Lukáčová 4.r., Patrícia Fedoreková 4.r., Maroš Motošický 4.r. a Jakub Mihalík 3.r., zúčastnili na stretnutí atletických škôlok v športovej hale Elán v Bratislave.  Súčasťou stretnutia boli preteky Bavme deti športom. Žiaci prešli rôznymi disciplínami: skoky, behy, hody, slalomy… Na záver ich čakalo prekvapenie. Na vyhodnotenie prišiel aj olympijský víťaz Matej Tóth. Veľmi ochotne sa s deťmi porozprával. Vtedy všetci zabudli na únavu a spolu s olympionikom si aj zabehali. Potom im odovzdal diplomy a podal každému ruku. Nakoniec bolo prichystané občerstvenie. Deťom sa to veľmi páčilo a už sa tešia na budúce stretnutie. Fotografie si možete pozrieť TU